Team Workshop met Hidde de Brabander

LucAchter De Schermen0 Comments

Oorspronkelijk heb ik mijn patisserie opleiding gedaan omdat ik de technieken en scheikunde achter het bakken erg interessant vond. Dat was mijn voornaamste focus toen ik begon met de opleiding, en uiteindelijk realizeerde ik me pas halverwege het programma (toen ik suiker bloemen ontdekte) dat ik taarten wilden gaan maken als beroep. Ik ben nog steeds gek op patisserie en vind het jammer dat ik niet alles kan gebruiken wat ik op school heb geleerd. Nu dat we onze grotere locatie hebben en we ons op meer kunnen richten dan alleen bruiloften ben ik blij dat ik de kans weer krijg om me weer te verdiepen in patisserie!

Alle onze werknemers bij Sugarlips Cakes zijn net zo gepassioneerd wanneer het aankomt op gebakjes en eten als dat ik ben. Voor Kerst wilden Luc en ik graag iets aan ze geven wat ze zou inspireren. Nadat we twee keer de Dutch Wedding Awards hadden gewonnen hebben we goed contact gekregen met Hidde de Brabander, en hebben we hem gevraagd of hij ons team een prive workshop zou willen geven. We hadden net een paar nieuwe teamleden toegevoegd en dachten dat het een leuke manier was voor iedereen om elkaar te leren kennen en natuurlijk om iets leuks te doen!

Team Workshop with Hidde de Brabander

Hidde vond het leuk om dit voor ons te doen en kwam met een lesplan voor ons. Dus we openden wat flessen wijn en begonnen! Na een kleine uitleg over de technieken en geschiedenis van de gebakjes die we gingen maken werden er twee teams gevormd en kwam meteen de competitieve aard van iedereen naar boven! Er was een hoop ondeugend gedrag; pogingen om het andere team te saboteren en op een gegeven moment kreeg ik zelf poedersuiker in mijn gezicht gegooid door onze lieftallige leraar. Laten we het er op houden dat het een erg leuke avond was!

Team Workshop with Hidde de Brabander

Team Workshop with Hidde de Brabander

Team Workshop with Hidde de Brabander

Ook al was het wat chaotisch, uiteindelijk hebben we allemaal iets moois kunnen maken (zelfs onze collega’s die normaal gesproken niet in de keuken staan deden het geweldig!). We hebben een mooi gebakje gemaakt met een basis van Bretons deeg, met daarop een Financier en wat confiture en uiteindelijk gedecoreerd met heerlijke Macarons en Chocolade Mousse.

Team Workshop with Hidde de Brabander

Team Workshop with Hidde de Brabander

Team Workshop with Hidde de Brabander

Nu nog meer dan ooit, kijk ik uit naar wat het nieuwe jaar zal brengen met onze Sweet Catering afdeling. Ik ben gek op patisserie en dit bevestigde dat alleen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *