Onze nieuwe bakkerij: bouwproces & voorbereiding voor de opening

TamAchter De Schermen, Persoonlijk0 Comments

Voordat we begonnen aan dit project had ik al veel verhalen gehoord hoe niets tijdens schema verloopt tijdens het verbouwen van een pand. Maar ik was ervan overtuigd dat met de juiste planning alles op tijd en volgens schema af zouden krijgen. Dat was een flinke vergissing… Niets kon me ooit hebben voorbereid op de chaos van het verbouwen van zo’n grote bakkerij.

We tekenden het contract een behoorlijke tijd voordat we de sleutels kregen. Luc kon maanden besteden aan het plannen en het opstellen van een schema. Hij belde alle verschillende leveranciers, vertelde precies wat we nodig hadden en wanneer zodat iedereen goed voorbereid was. Maar hoeveel hij ook probeerde af te spreken, vanaf het begin liep het al anders dan de planning.

Building Sugarlips Cakes Bakery

Toen we eindelijk de sleutels ontvingen was het precies een maand nadat we een baby hadden gekregen. Dat maakte alles natuurlijk al een stuk gecompliceerder. Ik ben gedurende een jaar bezig geweest met uitzoeken hoe ik de lay-out van onze bakkerij wilde omdat ik wist hoe alles functioneel gezien moest werken. Maar twee weken voordat we de sleutel ontvingen, kregen van Nailia (Best Day Ever Events en één van onze goede partners) de aanbeveling om haar zus, een binnenhuis architect, in te schakelen. Ik was hier erg dankbaar voor want eerlijk gezegd vond ik het hartstikke eng om het shopgedeelte te ontwerpen. Het is iets zo permanent en ik wilde het meteen goed doen. Ik was blij dat Nailia’s zus, Asiya (van Domestic Identity), iets kon ontwerpen wat modern en vernieuwend was. Hoewel ik erg dankbaar ben voor de hulp en verliefd ben op het eindresultaat had Asiya uiteraard een aantal weken nodig om met een mooi ontwerp te komen. Dus voordat we ook maar waren gestart liepen we al achter op de planning van Luc… Oeps!

Building Sugarlips Cakes Bakery

Building Sugarlips Cakes Bakery

Dit project had een harde deadline. Allereerst omdat we uit onze oude studio moesten zijn op 31 maart. Ten tweede omdat ik voor het begin van het trouwseizoen ingewerkt wilde zijn in de nieuwe bakkerij. Maar voor iedere stap in dit project ging er wel iets niet volgens plan. Zelfs wanneer onze tegels werden gelegd konden ze dit voor 95% afmaken omdat onze dubbele deuren niet helemaal recht waren. Als ze de tegels hadden gelegd kon de rechterdeur wel open maar was de ruimte om te linkerdeur te openen net te krap. Ongelooflijk!

Building Sugarlips Cakes Bakery

Gedurende de hele verbouwing zijn Luc en ik (samen met zijn geweldige familie) continu bezig geweest om de bakkerij af te maken. We hebben een gigantisch aantal Ikea kastjes in elkaar gezet, 4,5 meter hoge muren meerdere keren geschilderd, elektriciteit omgelegd, lichten geïnstalleerd, voorraadkasten gebouwd, laminaat vloeren gelegd, plintjes geïnstaleerd etc. etc. etc.! Het heeft heel veel dagen en heel veel babysitters gekost om dit voor elkaar te krijgen! We zijn dankbaar dat de familie van Luc ons wilde helpen. Daarnaast zijn we enorm dankbaar dat Marieke al het “gewone” Sugarlips Cakes werk (wat uiteraard gewoon doorliep) op haar heeft genomen met de hulp van Miriam.

Building Sugarlips Cakes Bakery

Building Sugarlips Cakes Bakery

Ik weet dat ik doorgaans positief gestemd ben over mijn kunnen onder tijdsdruk maar dit was compleet uit mijn handen! Voor iedereen die zo’n extreme verbouwing op de planning heeft staan, geloof alsjeblieft de verhalen… het gaat nooit zoals gepland! Ook al weet je wat je zelf aankunt, je weet niet wat je kunt verwachten van het bouwgedeelte (waar je zelf geen controle over hebt). Dit was absoluut een leerproces maar ik ben intens blij dat het voorbij is!

Building Sugarlips Cakes Bakery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *