October || Monthly Sweetness

TamMonthly Sweetness0 Comments

Okay, de eerste poging tot onze Monthly Sweetness blog is mislukt na de eerste en enige post in januari. Maar we geven niet zomaar op bij Sugarlips Cakes, dus bij deze een nieuwe poging!

Het is duidelijk een druk jaar geweest en we hebben van elke seconde genoten! We hebben ons team uitgebreid, we hebben onze winkel geopend en nog veel meer. Oktober was nog steeds een hele drukke maand met een hoop leuke projecten, ook al is het trouwseizoen aan zijn einde gekomen.

We hadden een hoop hoogtepunten deze maand, waarond aan het begin van oktober de bruiloft van onze Serious Request winnaars van 3FM. Na alle voorpret sinds afgelopen kerst toen Laura & Elian onze veiling wonnen, konden we nu eindelijk zien hoe alles samen kwam!

Daarna hadden Luc en ik de mazzel dat we naar Frankrijk mochten om als modellen en taart leverancier deel te nemen aan The French Experience, een workshop gegeven door Anouschka Rokebrand & Jennifer Hejna. Het was een hele leuke kans om weer mijn modellen tijd te herleven (Luc ook, hij was een baby model!), maar ook om een fotografie workshop bij te wonen. Ik ben behoorlijk geïnteresseerd in fotografie, maar kan je eerlijk vertellen dat ik er niets van af weet! Het was erg interessant om te luisteren naar alle tips die Anouschka & Jennifer deelden aangezien ze zo logisch waren, maar waar je normaal gesproken niet aan denkt tenzij je een hoop ervaring hebt.

The French Experience Workshop

Dan naar de tweede helft van de maand. The Amsterdam Dungeon belde ons om ze te helpen met het vieren van hun 10e jubileum en we kregen de kans om een van onze grootste taarten tot nu toe te maken in de vorm van een rat! Het was een geweldige ervaring en we hebben een hoop leuke uitdagingen gehad om uit te vogelen. We staan altijd klaar voor nieuwe uitdagingen die nieuwe dingen van onze creativiteit vragen, en nog geen twee weken later kregen we een telefoontje van een van onze partners bij The Renaissance Hotel in Amsterdam met de vraag of we ze konden helpen aan iets griezeligs voor een Halloween feest dat ze gaven voor hun klanten. En weer was dit een kans om iets compleet anders te doen dan ons normale werk, ditmaal een bloederig male torso. Laten we het er op houden dat deze twee taarten een zeer interessante manier waren om het trouwseizoen uit te komen!

Ratten Taart for The Amsterdam DungeonHuman Corpse Cake
Naast deze twee grote enge taarten hadden we ook de geweldige kans deze maand om met Amayzine te werken voor hun tweede verjaardag! Amayzine vierde hun tweede verjaardag met een groot feest en we waren zeer vereerd dat we werden gevraagd om hiervoor een macaron toren en een sweet table voor ze te maken. Hun kantoor was volledig omgetoverd in een prachtige feest locatie! Na slechts twee jaar hebben ze al zo veel bereikt, iets wat ons weer een hele lading nieuwe inspiratie heeft gegeven!

Bedrijfs Gebakjes

Er waren nog een hoop andere mooie momenten in oktober, inclusief een paar bruidstaarten met een herfst thema, de uitzending van Nederland Proeft waar we in voor kwamen, en ook onze aanwezigheid op bruidsbeurs Engaged. Nadat we tijdens het trouwseizoen een heel duidelijk ritme hadden met een groot aantal bruidstaarten en sweet tables elke week, moesten we nu aan het eind van het seizoen in oktober ineens weer alles omgooien om klaar te zijn voor de wintermaanden. Dit houdt het interessant en ik ben erg blij dat we verschillende seizoenen kennen waarin we ons kunnen richten op verschillende markten. Het geeft je een hoop energie en zorgt ervoor dat de creativiteit rijkelijk blijft vloeien!

Engaged Event NL

 Foto’s van The French Experience door Anouschka Rokebrand
Foto van de torso taart door Annelies Verhelst
Foto’s van Engaged door Wit Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *