Het is tijd voor een nieuwe traditie!

TamOns Advies0 Comments

Anniversary 3

Er zijn veel tradities verbonden aan een bruiloft. Sommige houden al tientallen jaren stand, andere tradities zijn na jaren verdwenen. Rondom de bruidstaart kennen we ook tradities; samen de taart aansnijden, elkaar het eerste stukje van de taart voeren en de bovenste laag van de taart invriezen voor exact één jaar later. En wat betreft dat laatste punt; wij vinden het tijd voor een nieuwe traditie!

De bovenste laag van de taart invriezen voor het 1-jarig jubileum kent een paar nadelen:

  • Je bent een jaar lang een flink stuk van de vriezer kwijt;
  • De taart kan de geur aannemen van hetgeen wat in dezelfde la ligt, zoals vis of pizza;
  • Hoewel de taart uiteraard nog eetbaar is, heeft het niet dezelfde lekkere smaak als op de dag zelf.

Het is natuurlijk wel leuk om jullie eerste jubileum te vieren met iets lekkers wat direct doet terugdenken aan die prachtige dag. Omdat wij willen dat jullie optimaal kunnen genieten van deze dag bieden wij sinds enkele jaren het jubileumtaartje aan. Dit is een kleine versie van jullie bruidstaart (vaak 1-laags) waarin wij enkele elementen van jullie bruidstaart verwerken. De elementen die jullie terug willen zien op de taart kunnen jullie natuurlijk zelf kiezen, net als de smaak!

Anniversary 1

Anniversary 2

Willen jullie ook jullie 1-jarig jubileum vieren met een kleine versie van jullie bruidstaart? Mail ons dan op info@sugarlipscakes.com.

Toch groot fan van deze traditie en willen jullie heel graag de bovenste laag bewaren voor één jaar later? Hou dan in ieder geval rekening met de volgende tips:

  • Pak de taart goed in met tenminste twee lagen huishoudfolie. Zorg er goed voor dat de hele taart is bedekt!
  • Plaats de taart in een taartdoos (deze kun je bij ons aanvragen) en pak de doos ook nog in met een laagje folie en daarna een laag aluminiumfolie.
  • Haal de taart een dag van te voren uit de vriezer en laat de taart 24 uur ontdooien in de koelkast (met alle folie-lagen intact!). Haal de taart vervolgens één uur van te voren uit de doos en laat nog een uur (met de twee lagen folie) op kamertemperatuur komen voordat je de taart aansnijdt.
  • Kies voor de deze laag bij voorkeur niet voor één van de premium vullingen of vers fruit. Botercrème vullingen blijven het beste bewaard.
  • Vergeet niet om tijdens de proeverij aan te geven dat jullie graag de bovenste laag willen bewaren. Dan weten jullie in ieder geval zeker dat er genoeg taart is op jullie bruiloft voor alle gasten.
  • Vergeet ook niet om dit door te geven aan de locatie. Nadat jullie het eerste stukje hebben aangesneden (in dit geval van de tweede laag) neemt de locatie het aansnijden over. Zij moeten dan natuurlijk wel weten dat de bovenste laag voor jullie is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *