Goed voornemen: gezamenlijk verjaardagen vieren op kantoor

TamOns Advies0 Comments

Je herkent het vast; het mailtje rond half 11 om aan te kondigen dat er wat lekkers staat in de keuken om de verjaardag van Sophie (of vul elke willekeurige naam hier in) te vieren. Twee dagen later is het weer raak, dit keer van twee collega’s gezamenlijk. Uiteraard is het hartstikke leuk om de verjaardag van collega’s te vieren maar wanneer het team groeit gaat dit gaat wel ten koste van de efficiëntie en, als we heel eerlijk zijn, ook van je figuur ;-)! Ik kan me nog goed herinneren in de tijd van mijn kantoorbaan dat mensen soms ‘verjaardagsmoe’ waren en gewoon even wilde doorwerken.

Steeds vaker wordt er, bijvoorbeeld door de Office Manager, één dag in de maand uitgekozen om de verjaardagen te vieren van alle collega’s die in deze maand jarig zijn. Er worden lekkere hapjes gehaald en je kunt even met iedereen bijkletsen terwijl de jarigen in het zonnetje worden gezet. Op deze manier zijn er meer collega’s aanwezig en neemt iedereen er echt even de tijd voor in plaats van door te werken op zijn of haar smartphone.

Bij WCC (wereldleider op het gebied van slimme zoek & match technologie) hebben ze de maandelijkse gezamenlijke verjaardag vorig jaar ingevoerd. Vousia, Office Manager bij WCC, is hier heel positief over. “Met bijna 90 personen werkzaam bij WCC is er bijna altijd iemand jarig en daarnaast hadden we de traditie om zelf iets te bakken. Dit was op een gegeven moment niet meer te doen. Behalve dat het veel tijd kostte werden hierdoor mensen ook op de kosten gejaagd. Vorig jaar hebben we daarom besloten om één keer per maand alle verjaardagen te vieren van die maand op kosten van WCC.

In december werd het lekkers verzorgd door Sugarlips Cakes. Op de centrale tafel stonden verschillende taarten, cake pops, macarons, mini cheesecakes en mini cupcakes. Vousia zegt hierover: “Behalve dat het oogstrelend was wat ze presenteerde was de smaak ook nog eens onbeschrijfelijk hemels. We hebben in het jaar dat we het nu gezamenlijk vieren toch aardig wat banketbakkers uitgeprobeerd in de regio maar geen enkele bakker haalt het bij Sugarlips Cakes. Het was in één woord goddelijk. Iedereen die iets zoekt om mee uit te pakken kan ik Sugarlips Cakes van harte aanbevelen.

Foto Blog 2Foto 1
Wordt er bij jou op kantoor ook een gezamenlijke verjaardag georganiseerd en wil je uitpakken met de heerlijke taarten en andere zoetigheden van Sugarlips Cakes? Mail ons dan op info@sugarlipscakes.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *