De Dutch Wedding Awards

TamPersonalLeave a Comment

Het is inmiddels alweer 20 dagen geleden dat we werden uitgeroepen tot beste bruidstaartspecialist van Nederland tijdens de Dutch Wedding Awards. Het was absoluut een eer om aan het einde van de avond de award voor de tweede keer op rij mee te morgen nemen naar onze studio. Maar daar gaat natuurlijk wel wat aan vooraf (en dan heb ik het niet alleen over zenuwen ;-))!

De inschrijving
Luc en ik waren van mening dat we ons absoluut opnieuw moesten inschrijven. Aanvankelijk twijfelde Tam nog. Ons seizoen was absoluut nog niet voorbij in september/oktober en een inschrijving voor de Dutch Wedding Awards doe je er niet even bij. We moesten natuurlijk wel de tijd nemen om de vragen, vooral gericht op onze bedrijfsvoering, goed en compleet te beantwoorden. Gelukkig is multitasken altijd één van onze sterke punten geweest dus Luc heeft ons ingeschreven. En de antwoorden op de vragen? Die hebben we precies op tijd ingestuurd ;-)!

De nominatie
Wanneer de antwoorden zijn verzonden begint het wachten. Zes weken later, op 20 november, werd bekend gemaakt welke drie bedrijven genomineerd zouden zijn voor de award. Meerdere teams van de Dutch Wedding Awards waren die dag onderweg om bedrijven te verrassen met de nominatie. Wij zaten klaar voor de computer met Facebook en Twitter open op de accounts van de Dutch Wedding Awards en op #DWA15. Zo konden we een beetje volgen waar de teams waren. Omdat we vorig jaar laat op de dag waren bezocht hadden we niet verwacht dat ze dit keer al om 10.00 uur op de stoep stonden. Tam spotte al snel een tros gouden ballonnen en inderdaad we waren opnieuw genomineerd! Absoluut een fantastisch gevoel. Er volgde een fotomoment met confetti kanon (waar ik duidelijk niet op was voorbereid…) en daarna konden we ontspannen de rest van de dag volgen en vieren dat ook een groot aantal van onze partners waren genomineerd.

2015-11-20-fotograaf-robert-jan-walder-dutch-wedding-awards-on-tour-008 (1)

De jury presentatie
Na de nominatie volgt de jury presentatie. Op 2 december mochten we laten zien waar we goed in zijn; het maken van een prachtige en heerlijke bruidstaart. Dit jaar was het thema winter & suikerbloemen. We wisten al snel wat we wilde maken; een drielaagse bruidstaart met rosettes en suikerbloemen in winterse sferen. Verder kozen we voor een aantal van onze signature smaken: carrot cake met salted caramel, lemon cake met raspberry mousse en vanilla cake met strawberry buttercream, verse aardbeien en basil mousse. Op de locatie van één van onze juryleden, Hidde de Brabander van Dreams of Magnolia, presenteerde we de bruidstaart aan alle juryleden en werden er nog een aantal aanvullende vragen gesteld. We hadden een positief gevoel na de jurypresentatie maar waren ook onder de indruk van onze twee concurrenten. Gelukkig was het wachten nu een stuk korter want zes dagen later volgde de uitslag.

De awardshow
Op dinsdag 8 december was het zover, de awards werden uitgereikt. Voorafgaand hadden we nog genoeg afleiding; de bestellingen liepen gewoon door. Natuurlijk moesten er ook jurken en schoenen worden aangeschaft. Wat een straf! Pas toen we rond half 8 arriveerde in Studio 21 begonnen de zenuwen weer op te spelen. Na een glaasje bubbels (altijd goed tegen die zenuwen) namen we plaats aan ‘onze’ tafel en zagen we dat we gelukkig niet lang hoefde te wachten. De categorie bruidstaartspecialist was als vijfde aan de beurt. De eerste vier categorieën zijn in een roes aan mij voorbij gegaan. Ik heb geklapt, we waren ontzettend blij voor Nailia van BEST DAY EVER EVENTS en toen was het opeens al de beurt aan onze categorie. Voor mijn gevoel zaten we pas net! Hidde mocht bekend maken wie met de award naar huis zou gaan. Voordat hij de naam bekend maakte omschreef hij de winnaar als een professioneel bedrijf dat meteen een gevoel van vertrouwen geeft met innovatief versierde taarten. Dat gaf natuurlijk nog niets weg. Gelukkig hoorde we enkele secondes later onze naam! Blijheid, trots, verbazing en opluchting… Een aantal van de emoties die ik op dat moment voelde. Ik kan me eigenlijk niets herinneren van het moment van opstaan om naar het podium te lopen tot het moment dat we weer zaten, maar gelukkig heeft mijn vriend het kunnen filmen. Nog steeds als ik de video terugkijk kan ik niet stoppen met glimlachen, het was absoluut een fantastische avond! Meteen daarna kon onze tafel verder feest vieren want Lonneke van Dijk – Fashion Hairstylist mocht ook een award ophalen. Nadat alle categorieën waren we geweest konden we nog even napraten en genieten van de avond.

DWA2015 La Luz-176 Moniek Slagter webDWA2015 La Luz-177 Nina Tulp webDWA2015 La Luz-178 Nina Tulp webDWA2015 La Luz-181 Moniek Slagter webDWA2015 La Luz-182 Moniek Slagter webDWA2015 La Luz-186 Moniek Slagter web

En nu?
De awards is een mooie bekroning op een prachtig jaar. We sluiten dit jaar af met 204 bruidstaarten en een heleboel andere gave bestellingen die we hebben mogen maken; van gender reveal cakes tot een enorme eetbare rat voor de Amsterdam Dungeon. Voor volgend jaar begint de agenda alweer vol te lopen en we kunnen niet wachten om de eerste bruidstaart van 2016 te maken! De Dutch Wedding Awards slaan we volgend jaar een keertje over (ieder bedrijf dat twee keer op rij wint is uitgesloten van deelname) maar wie weet tot in 2017!