Inside Look | Week 9

TamBehind The Scenes, VideosLeave a Comment

Hey allemaal! We hebben de afgelopen vijf jaar vaak de vraag gehad hoe een dag bij Sugarlips Cakes er nou echt uitziet, dus hebben we besloten dat de beste manier om dat te laten zien zou zijn aan de hand van filmpjes! Deze eerste video is een proefversie en is veel langer dan wat we van plan zijn voor de toekomstige filmpjes, maar we wilden jullie (en vooral ook onze vrienden en familie) echt een kijkje in onze keuken geven. We hopen dat we jullie op deze manier regelmatig in onze bakkerij mee kunnen nemen, maar dat hangt af van hoe deze eerste video gaat en natuurlijk van ons drukke schema.

We zijn net klaar met week 9 bij Sugarlips Cakes en in deze video kunnen jullie de meeste dingen zien die afgelopen week in de bakkerij zijn gebeurd. Het was niet een van de drukste weken, maar we hadden wel drie bruiloften en een HELEBOEL verjaardags taarten en drie gender reveals! Om het een beetje korter te houden (aangezien de video al zo lang is) hebben we het besloten dinsdag en woensdag er uit te knippen zodat jullie de meest interessante beelden kunnen zien.

We hopen dat jullie het leuk vinden en hopelijk zien jullie ons snel weer terug!

Team Workshop met Hidde de Brabander

LucBehind The ScenesLeave a Comment

Oorspronkelijk heb ik mijn patisserie opleiding gedaan omdat ik de technieken en scheikunde achter het bakken erg interessant vond. Dat was mijn voornaamste focus toen ik begon met de opleiding, en uiteindelijk realizeerde ik me pas halverwege het programma (toen ik suiker bloemen ontdekte) dat ik taarten wilden gaan maken als beroep. Ik ben nog steeds gek op patisserie en vind het jammer dat ik niet alles kan gebruiken wat ik op school heb geleerd. Nu dat we onze grotere locatie hebben en we ons op meer kunnen richten dan alleen bruiloften ben ik blij dat ik de kans weer krijg om me weer te verdiepen in patisserie!

Alle onze werknemers bij Sugarlips Cakes zijn net zo gepassioneerd wanneer het aankomt op gebakjes en eten als dat ik ben. Voor Kerst wilden Luc en ik graag iets aan ze geven wat ze zou inspireren. Nadat we twee keer de Dutch Wedding Awards hadden gewonnen hebben we goed contact gekregen met Hidde de Brabander, en hebben we hem gevraagd of hij ons team een prive workshop zou willen geven. We hadden net een paar nieuwe teamleden toegevoegd en dachten dat het een leuke manier was voor iedereen om elkaar te leren kennen en natuurlijk om iets leuks te doen!

Team Workshop with Hidde de Brabander

Hidde vond het leuk om dit voor ons te doen en kwam met een lesplan voor ons. Dus we openden wat flessen wijn en begonnen! Na een kleine uitleg over de technieken en geschiedenis van de gebakjes die we gingen maken werden er twee teams gevormd en kwam meteen de competitieve aard van iedereen naar boven! Er was een hoop ondeugend gedrag; pogingen om het andere team te saboteren en op een gegeven moment kreeg ik zelf poedersuiker in mijn gezicht gegooid door onze lieftallige leraar. Laten we het er op houden dat het een erg leuke avond was!

Team Workshop with Hidde de Brabander

Team Workshop with Hidde de Brabander

Team Workshop with Hidde de Brabander

Ook al was het wat chaotisch, uiteindelijk hebben we allemaal iets moois kunnen maken (zelfs onze collega’s die normaal gesproken niet in de keuken staan deden het geweldig!). We hebben een mooi gebakje gemaakt met een basis van Bretons deeg, met daarop een Financier en wat confiture en uiteindelijk gedecoreerd met heerlijke Macarons en Chocolade Mousse.

Team Workshop with Hidde de Brabander

Team Workshop with Hidde de Brabander

Team Workshop with Hidde de Brabander

Nu nog meer dan ooit, kijk ik uit naar wat het nieuwe jaar zal brengen met onze Sweet Catering afdeling. Ik ben gek op patisserie en dit bevestigde dat alleen maar!

Hudson's 1e Verjaardag

TamPersonalLeave a Comment

Onze kleine panda is vorige week 1 geworden!

Hudson's First Birthday

Alle clichés over het krijgen van een baby zijn waar; de tijd vliegt voorbij, je kan je je leven ervoor niet meer herinneren en je kan je absoluut geen leven zonder hem meer voorstellen. Het klopt ook dat ze nooit doen wat je verwacht…

Aangezien we elke dag met tart werken, wilden Luc en ik graag een smash cake voor Hudson’s eerste verjaardag maken (we hadden hem nog nooit taart laten eten voor zijn verjaardag!). Ondanks dat het een ongelofelijk actief en avontuuerlijk mannetje is (we zitten constant achter hem aan), ging ik er al van uit dat hij niet zou doen wat ik van hem verwachtte toen het op de smash cake aan kwam. Ik wist dat hij omringd zou zijn door een hoop mensen waar hij niet extreem bekend mee was en dat de aandacht de hele dag op hem gericht zou zijn. Ik had een vermoeden dat hij de taart niet zou aanvallen (wat hij onder normale omstandigheden zonder twijfel wel zou doen) maar we probeerden het toch!

Panda Birthday Cake Smash

Uiteindelijk was hij zeker een beetje in de war door het aantal mensen dat hem aan het aanstaren was. Maar toch pakte hij een paar panda macarons van de taart en pakte hij een klein stukje uit de achterkant. Op een gegeven moment was hij er echter wel gewoon klaar mee…

Panda Birthday Cake Smash

We besloten even te wachten zodat hij weer wat kon kalmeren en zetten hem in zijn stoel om het nog eens te proberen. We sneden een punt uit de taart en legden het op zijn tafeltje om te zien wat hij er mee zou doen…

First Birthday Cake Smash

Zijn reactie was geweldig! Hij prikte een paar keer in de cake om te kijken wat het was, en toen pakte hij het stuk met beide handen op en stopte het rechtstreeks in zijn mond! Het was het mooiste moment van de dag en precies waar we op hadden gewacht!

First Birthday Cake Smash

Hij zat daar een paar minuten lang terwijl hij zijn taart verorberde. Hij was lekker in zijn eigen wereldje alle afleidingen om hem heen konden hem ineens helemaal niets meer schelen. Zijn gezicht en handen waren een ongelofelijke bende en helemaal bedekt in botercrème. Hij kneep zijn vingers samen om uit te vogelen waarom ze zo plakkerig waren (erg schatting!). Hij was zelfs lief genoeg om een stukje van zijn dierbare taart met zijn vader en moeder te delen; en we waren meer dan blij om het uit zijn plakkerige handjes mee te eten!

1st Birthday Cake Smash

1st Birthday Cake Smash

Er zijn zoveel dingen veranderd dit afgelopen jaar en het lijkt allemaal een grote waas. We zijn zo blij met hem in ons leven en dat we momenten zoals deze met hem mogen delen. Hij is echt het liefste en grappigste kind dat er is en we voelen ons gelukkig dat we hij van ons is!

First Birthday Cake Smash

________________________________________________________________

Elisabeth Van Lent heel erg bedankt dat je deze mooie dag voor ons vast hebt willen leggen!